söndag 27 december 2009

Gårdshundsträff i kylan

Idag hade vi gårdshundsträff vid Metvikens hundpark. Det var ordentligt kallt, så vi fick klä på oss och hundarna ordentligt. Vi fick ihop till hela 5 gårdshundar, som säkert börjar vara rekord här i Vasa. Med på träffen var förutom Alma också Tove (som är från Tarupiha), Ylva, Meno och lilla Enzo (som alla tre är från Yacatis). Ni kan ju gissa att det var fart på hundarna - trots kylan.


Här syns alla hundarna och mattarna/hussarna.


Meno


Tove


Ylva, Alma och Tove


Enzo och Meno


Alma, Enzo och Ylva


Enzo, Ylva och Meno


Alma och lilla Enzo som var på en lite kortare visit i parken


Ylva, Alma och Meno

Hundparken var tom då vi kom dit, så vi fick vara helt för oss själva. Parken är till för hundar vars mankhöjd är under 40 cm. En kvinna var på väg in i parken med en hund som definitivt var större än det (skulle ha kunnat vara en ung schäfer eller liknande). Hunden morrade redan utanför. Jag fick agera "bad guy" och förklara för henne att stora hundarnas park var där bredvid. Kvinnan protesterade vilt och blev till slut sur och sa nåt i stil med "pitäkää sitten alle 40 senttisenne!" och gick. Lite dåligt samvete fick jag nog, men nog är det ju tråkigt om vi tvingas bort därifrån bara för att någon hellre vill komma på småhundarnas sida med sin stora hund för att hunden är så "snäll" och inte går ihop med de stora hundarna. Det finns ju en anledning till att de gör skilda parker för stora och små hundar, men vissa har så svårt att respektera detta. Vad tycker ni bloggläsare om detta?

Det var verkligen jätteroligt att träffa alla, det är ju så sällan man får träffa andra gårdshundar. Åtminstone på Alma verkar det som om hon skulle bli extra glad då hon träffar en annan gårdshund. Hoppas vi kan snart göra det igen!


                                                                 

4 kommentarer:

  1. rätt ska vara rätt så du gjorde rätt.Det kan du vara stolt över att du vågar agera!

    SvaraRadera
  2. duktigt gjort hälsn hundfammo

    SvaraRadera
  3. Skulle jag ha varit där ännu så skulle du haft backup!! Bra agerat!

    h.Pia&Totte&Enzo

    SvaraRadera