söndag 16 november 2008

Mycket firande och ny kamera

Hohoojajjaa, nu har det firats i helgerna två, så gissa om man är trött. Matte har nämligen fyllt jämna år och har ställt till med fest. Förra lördagen var det fest för kompisarna och igår för familjen.

Förra lördagen hade husse lovat att han ordnar festen. Matte trodde hela tiden att festen skulle hållas hemma hos oss. Husse hade enligt hans egna ord ordnat så matte skulle vara borta de sista timmarna innan gästerna kom, så att han fick städa och ställa med det sista i lugn och ro. Två av mattes kompisar kom och hämtade henne och det blev en liten tjejstund med skumpa och sminkande hemma hos en av dem. Den andras man skulle hämta dem och så skulle de åka hem till oss. På väg till stället där han skulle plocka upp dem, satte kompisarna plötsligt ögonbindel på matte, som fick gå så en bit. Färden slutade upp för en smal smal trappa. Väl inne tog dom av matte bindeln och (tadaaa) där stod en stor del av mattes kompisar och hurrade. De hade fixat med ett ställe med långbord som var dukat och stället var prytt med ballonger och serpentiner. T.o.m jag fick vara med under tiden de ordnade där, men då jag varit med och tagit emot matte, skjutsade husse hem mig. Själva stället var en födelsedagspresent av en del av gänget, som visste att det var precis en sån födelsedagsfest som matte egentligen ville ha, men som hon själv inte fått ordnad i brist på tid och pengar. Matte fick också några andra fina presenter. Festen inleddes med bastu, fortsatte med mat, snaps och sång, lite Singstar och slutade med en svängom på krogen (ända till stängningsdags). Matte var så lycklig över sin överraskningsfest, den var verkligen minnesvärd. Hon skickar ännu ett tack till alla som var med (om det är någon av er som läser detta).

Igår var det då dags för familjen, både mattes och husses. Även om det endast var föräldrar och syskon med respektive och barn, samt mattes moffa med fästmö, blev det 23 personer (matte och husse inräknat). Så det blev rätt trångt hemma hos oss. Matte fick många fina presenter, bl.a. en ny systemkamera precis som hon önskat. Matte har haft en analog systemkamera, men det blir inte av att använda den i dessa digitala tider. Men nu kan hon börja fota på riktigt igen, bara hon lär sig använda kameran. Så bered er på att antalet blogginlägg per månad kanske ökar igen. Kvällen var riktigt trevlig, det är roligt att få samla alla nära och kära på en gång. Gissa om jag hade många famnar att sitta i! Också till alla som var med igår och för alla fina presenter sänder matte sitt stora tack!

Matte fick många blommor, se så fina de var.

Idag har matte nu försökt börja på och studera sin kamera. Gissa vem (eller vilka) som fått agera foto-objekt. Jo jag förstås. Bosse har också varit med på ett hörn, men han har så konstiga miner då matte tar fram kameran, så han fick inte vara med lika mycket.

På dagen var vi ute i snön, som kommit under natten och förmiddagen, och jag fick springa efter en boll medan matte satt hopkrupen och försökte fånga mig på bild. Hon använde sig helt av automatiska program än så länge, för så långt har hon inte hunnit studera kamerans funktioner än, att hon skulle våga sig på nåt annat. På bilderna märker man i alla fall att det inte blivit ordentligt ljust på hela dagen, verkligen demprimerande. Men kanske lite snö får det att kännas ljusare i alla fall. Fast den smälter väl nog bort lika fort som den kom.

Här ser ni i alla fall några bilder som matte tagit med den nya kameran.






Ha en bra vecka!
-Alma, fotomodellen-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar