lördag 2 maj 2009

Hundlös helg

Alma är på resa så nu får matte lite muntur. Alma är till Åbo med hundmoffa och hans fästmö. De åkte i torsdags och kommer hem på söndag. Nog är det konstigt tomt här hemma utan Alma. Fastän hon inte säger nåt, så har hon ändå ljud för sig. Om inte annat så hörs ju hennes tassande då hon går omkring i lägenheten. Samtidigt är det ju lite skönt att få sova länge på morgonen och inte behöva gå ut så fort man vaknar/Alma vaknar. Fast sånt är ju absolut värt besväret då man får ha en så härlig varelse som en hund hemma.

I helgen har vi dock inte varit helt utan hundkontakt. Igår var vi nämligen på vappbrunsch till en kompis som hade 4 stövarvalpar hemma. Valparna är 5 veckor gamla och som alla valpar var de alldeles bedårande söta. Här kommer några bilder.

Ja, man blir nog lite valpsjuk. Alma skulle nog gärna ha en liten hundkompis att få leka med. Vi lovade komma och hälsa på med Alma så länge de har valparna hemma. En valp stannar hos dem också.

I övrigt går helgen i renoveringens tecken. Köket börjar så småningom ta form. Nu är det förutom att tapetsera mellanväggen mellan övre och undre skåpen (och skaffa en glasskiva dit), mest smågrejer kvar att göra (men en hel del av den varan i alla fall). Tyvärr får vi ännu vänta ännu en vecka innan vi får elen kopplad till spisen, för vår elektriker är på semester. Vi skulle nog få en annan elektriker, men vill vänta på han som dragit elen och redan vet hur vi vill ha det. Kranen fick vi installerad i torsdags, så nu kan man i alla fall diska i normal ställning, Vad skönt det ska bli att få ett fungerande kök igen och äta lite bättre mat än all den micromat vi nu ätit. Som tur är kan man också grilla nu, så vi får lite variation på maten.

Nu bär det av till Terjärv för att begrava Mattis älskade mormor. Avslutar med en till bedårande valpbild.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar