måndag 5 oktober 2009

Ålandshälsningar och nytt golv

Renoveringen är i full gång igen. I tidigare inlägget berättade jag om att vi målat väggarna i vardagsrummet. Efter det har vi också målat väggarna i hallen o tamburen. I lördags började Matti byta ut golvet i vardagsrummet och hallen. Det är faktiskt snart klart och blir jättefint. Är glad att vi valde det golv vi valde.

Då man lägger golv i en lägenhet som är full möbler och saker,
blir det en hel del flyttande av och an...

Sista helgen i september var vi till Åland. Vi var och hälsade på min mamma (hundmommo) och hennes man och så var vi på utställning till Eckerö. Vi var där två hela dagar, så vi hann inte så mycket. Några utflykter hann vi dock med.

Utsikt från Getabergen.


På söndagen var vi på utställning. Också denna gång var det få gårdshundar anmälda. Domare var Åke Kronander. Förutom Alma var det bara en annan gårdshund, en hane, anmäld. Eftersom Alma löpte, försökte vi hålla oss undan hanen så mycket vi kunde. Hanen hette Dumle. Jag hann aldrig kolla upp vem han riktigt var. Jag tror dock att han kanske var Navarras Dumle. Vem han än var, gick det i alla fall bra för honom.


Dumle
Alma fick också Mycket Gott utlåtande (dvs. EH). Domaren tyckte att hon var lite bakhög och klagade lite på hennes steg bak. Här kommer utlåtandet i sin helhet:

"Bra helhet, feminin, mycket bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals, kunde ha mer förbröst. Bra kropp, lite bakhög och för brant kors, vilket gör henne lätt underställd. Bra ben och tassar. Kunde ha bättre steg bak."

Alma visade snällt upp sig för domaren, bordet var lite skrämmande som vanligt.

Ja, det är desamma sakerna domarna "klagar" på varje gång. Någon som har nått tips för hur vi ska få Almas bakre steg förbättrade? Måste försöka hinna på någon utställningsträning innan kommande utställningar. Vi har ju faktiskt hela 3 utställningar på kommande ännu i år. Jag som aldrig tänkt att vi skulle börja springa på utställning. Nå, om Alma fortsätter att få Mycket God varje gång, kanske vi pausar ett tag och låter henne växa till sig lite ännu. Vi får se. Nå, hursomhaver, utställningarna jag nu anmält Alma till är Seinäjoki 25.10 och Vinnare 2009 i Helsingfors 12.12 och Nordisk Vinnare 2009 också den i Helsingfors 13.12. Tror det blir att ta tåget till Helsingfors för Vinnare-utställningarna, för Matti verkar inte intresserad av att följa med.


Ha en bra fortsättning på den nya veckan. Lovar återkomma med bilder på vardagsrummet då det är klart.

Kramar från


1 kommentar:

  1. Heipähei Anna ja Alma!! Onnea hyvästä näyttelytuloksesta! Jos jossain välissä ehdit, niin voitko laitella sen mullekin (mutta suomeksi.. kun en ihan kaikkea tuosta tajunnut..). Kunhan joskus saan aikaan, ajattelin laitella niitä kasvattieni tuloksia sitten esille tuonne blogiin.. taikka jos vaikka saisin kotisivutkin Maikin avustuksella aikaan..

    Mukavaa kun tulette Voittajaan, me ei olla vielä ilmottauduttu mutta tulossa ollaan ainakin Inkun kanssa. Bertta eilen astutettiin.. jännityksellä odotan mitä sieltä tulee, vai tuleeko mitään! Jos ei tule, niin sekin tulee sitten Voittajaan mukaan.

    Onnea teille tuleviinkin koitoksiin!! Ja kovasti terveisiä täältä Villiniityltä =)

    SvaraRadera