torsdag 18 augusti 2011

Mycket nytt igen

Vad tror ni vi har haft för oss denna vecka?


Jo, Ella har börjat få smakportioner av riktig mat. Vi velade mellan om vi skulle börja med potatis eller batat och som ni ser blev det till slut batat (sötpotatis). Det har gått riktigt bra hittills och magen verkar klara det bra än så länge. Vi har nu givit henne cirka 1 tsk i fyra dagar. Här får ni se de första reaktionerna. De små rysningarna och kväljningarna hon fick efter det fångades istället på video. Lite fundersam var hon nog över den nya konsistensen och smaken, men gapade duktigt efter mera. Hon t o m sträcker sig efter skeden och för den snabbt mot munnen. Så sött! Vilken smak vi kommer att fortsätta med har vi ännu inte bestämt, kanske blir det blomkål, morot eller borde vi ändå ta potatisen? I vilken ordning har ni tagit/skulle ni ta de olika smakerna och varför?
 



Den första (och andra) provsmakningen ägde faktiskt rum på villan

Idag var det igen dags att pröva något nytt, då vi började på babysim ordnat av Folkhälsan. Ella tyckte det var jättekul och sprätte med händerna i vattnet. Jag ser fram emot att få gå på babysimmen en gång i veckan under hösten! Sen är det ju kul att vi är tre från mamma-babygruppen och dessutom ännu en fjärde bekant familj där.
 
Ella har varit lite småsnuvig i två dagar, så vi funderade lite på om vi borde stå över babysimmen, men eftersom hon har varit pigg och glad hela tiden, så bestämde vi oss för att fara. Enligt instruktionerna vi fick är det ok att komma trots snuva, om allmäntillståndet är bra. Ella orkade bra och verkar inte ens snuvig längre. Nu när vi kom hem har jag dessvärre börjat känna mig lite småförkyld, jag hoppas det inte är nån ordentligt förkylning som tänker bryta ut. Speciellt önskar jag att det inte är nåt som drabbar Ella.

Kram,



Ps. Måste bara kommentera hur roligt jag tycker det är att det svenska kronprinsparet äntligen väntar barn och i mars ännu till, precis där vi var ifjol. :) Det kan inte vara lätt att leva under den press de haft på sig att få till det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar