tisdag 16 augusti 2011

Stockholmsresan

Nu när jag äntligen har tid att blogga så passar jag på att bomba er med inlägg. :)

Som jag nämnt var vi ju till Stockholm förra veckan och helgen. Vi var där sammanlagt fyra nätter. Fastän det innan vi åkte kändes som en lite för lång tid med lilla Ella, så kändes det som om resan tog slut lite för fort i alla fall. Det här var ju Ellas första utlandsresa och dessutom första flygresan. Eftersom det nu på sommaren går dåligt med direktflyg till Stockholm, så var vi tvungna att åka via Helsingfors. Så det blev ju sammanlagt fyra flygresor för oss och alla gick bra. Jag hade ju hört att det är bra att amma då flyget stiger och landar, för då får babyn inte så ont i öronen. Jag frågade ännu om det innan vi startade. Enligt flygvärdinnan var det bra att amma när planet landar. Nå, första flygresan satte vi tutten (nappen alltså, inte bröstet) i munnen på Ella då planet steg och så ammade jag vid landning. Nästa flygresa ammade jag mitt under flygresan då hon blev lite grinig och sedan somnade hon och sov vid landningen. På vägen hem ammade jag mitt i under båda resorna, annars hade hon tutten i mun och bra gick det. Hon verkade inte ha ont i öronen och var annars också så glad och nöjd. Hon tyckte också att det var sövande att flyga, precis som sin mamma.

I Stockholm gick också allting bra. Vi hann med en hel del shoppning (jag köpte bara saker och kläder åt Ella, hittade inget annat än några tidningar åt mig själv), en tur ut till Fjäderholmarna, lite vandring i Gamla stan, på Södermalm och på Djurgården, en tur ut till Kista gallerian och en hel del tunnelbaneåkande. Ella trivdes bra i sin nya resevagn (som vi för övrigt är riktigt nöjda med efter att vi oljat framhjulen som krånglade lite). En sak som vi under resan konstaterade är hur otroligt mycket leenden en liten bebis sprider omkring sig. Vart vi än gick möttes hon och vi av leenden av stora och små, män och kvinnor. Härligt!

Vi hade tyvärr bara husses kamera med oss på resan och nu har vi (vår vana trogen) bort kamerasladden, så vi får inga bilder överförda för tillfället. Så ni får nöja er med några bilder tagna med husses mobil och bilder av inköpen åt Ella. Det blev en hel del kläder åt Ella och så några andra småsaker som börjar behövas nu så småningom. Hon använder nu storlek 62, så de kläder jag nu köpte var i storlek 68 (förutom två kortärmade bodys i storlek 80 som jag räknar med att ska passa nästa sommar). Strumporna är ännu också för stora.



 Body i storlek 80 och strumpor från Polarn och Pyret

Tunika, leggings (storlek 68) och "Uggs" från H&M

 Kortärmad body (storlek 80) och två långärmade bodyn (storlek 68) från Cubus
 Mjuka jeans (storlek 68) från Cubus som för övrigt hade mycket trevliga babykläder

En haklapp (Åhlens), en Umami taste teaser och en scarf (eller vad man nu ska kalla det) i fleece.

Det var några år sedan vi senast var till Stockholm och jag är verkligen glad över att vi åkte. Det är en så härlig sommarstad! Jag älskar att den är så omgiven av vatten och att det finns så mycket vackert att se på. Jag hoppas vi snart får möjlighet att åka dit igen!

Kram,


2 kommentarer:

  1. Pienille tyttösille on niin ihana ostella suloisia vaatteita! Ihania ostoksia olet tehnyt!

    Heli

    SvaraRadera
  2. den ser fin ut vagnen ..jo kläderna också :) .Syns snart!
    KRam mommo.

    SvaraRadera