tisdag 16 augusti 2011

Söndrigt korsband

Det är fortfarande semestertider och alltför lite tid att uppdatera bloggen... Nu har vi i alla fall kommit hem från Stockholm (mer om det i ett senare inlägg) och har hunnit med en natt ute på villan. Alma är ännu hos hundmoffa (dvs. min pappa/Ellas moffa), där hon trivs så bra och får ta det lugnt med sitt sjuka ben. Men imorgon kommer hon äntligen hem. Som vi har saknat henne!!
  

Innan vi åkte på resan hade ju Alma tid till veterinären för att kolla upp vad som felas hennes haltande ben. Husse var med henne till veterinären. Där blev hon sövd och röntgad, men veterinären kunde inte se att något ben skulle vara brutet. Hon tyckte att knät läkt bra efter operationen för patella luxationen. Hon tyckte också att hennes höfter såg fina ut. Det hon kom fram till var att Alma har brutit korsbandet (hon hade "positiv draglåda", "selvä vetolaatikkoliike", en rörelse som bara kan göras då korsbandet är av). Så hennes papper och röntgenbilderna skickades till Seinäjoki, dit vi sen ringde för att boka tid för operation. Så nu ska stackars Alma genomgå en till knäoperation (nästa måndag) och en likadan konvalescenstid som efter förra operationen!!

Ni kan ju gissa hur ledsna vi är för hennes skull över detta! Hon som älskar att springa lös ute på villan och annars också har energi som ett litet kraftverk. Den långa konvalescenstiden efter förra operationen var verkligen jobbig, men vad gör man...? Vi vill ju såklart att hon ska bli frisk och bra i sina ben!

Såhär såg Alma ut efter förra operationen
    


Kram,


PS. Jag fortsätter använda kategorin "Almas knäoperation" också för inläggen om den kommande operationen.

4 kommentarer:

  1. Tack Ingalill och Anja! :) Alma ska opereras nästa måndag, märkte att jag inte skrev ut det i inlägget.

    SvaraRadera
  2. Voi että miten harmillinen juttu teille, olen niin pahoillani teidän puolesta kun joudutte samaan ruljanssiin uudelleen! Saa nähdä onko meillä edessä myös toinen leikkaus.. Inkku kulkee välillä tosi vaikeasti rappusissa, ei suoraan vaan silleen vasemmalle-oikealle-vasemmalle, ymmärrätkö mitä tarkoitan.. en tiedä onko kyseessä leikattu jalka vai sitten se toinen, jonka polvi myös on hiukan huono. Joka tapauksessa mitenkään täysin kunnossa ei sekään ole jaloistaan. Lenkilläkin se tuntuu välillä ihan jo toivovan, että käännytään kotiin.. ja koleammilla ilmoilla se ei mielellään mene edes ulos aina.

    Kerrohan sitten kuulumisia taas ja koittakaa jaksaa!!! Almalle rapsutuksia!

    terkuin Heli

    SvaraRadera
  3. Usch vad orättvist! Är det då en "ny del" som är dålig i samma knä? Alltså inte samma fel som senast? Styrkekramar till Alma (och er!) från oss! h.Pia &co.

    SvaraRadera
  4. Heli: kiitos. Pidämme sinut ajan tasalla. Toivottavasti Inkku ei tarvitse toista leikkausta kuitenkaan. Pia: jo, det tycks vara en "ny" del som nu är sönder på Alma, åtminstone enligt Vasaveterinären. Hoppas också att försäkringsbolaget är av samma åsikt och inte försöker få det att höra ihop med det andra felet...

    SvaraRadera