onsdag 16 november 2011

Veckohandling

Vi har en längre tid konstaterat att det går så otroligt mycket mer pengar och blir så mycket onödiga inköp då man går och handlar var och varannan dag. Vi har därför sedan en tid tillbaka försökt storhandla en till två gånger i veckan. Vi planerar måltiderna på förhand och gör upp inköpslista som vi verkligen försöker följa i butiken. Hittills tycker jag det funkat riktigt bra och det känns som att vi sparat pengar på det också. Givetvis blir vi ibland tvungna att gå och handla nåt smått också mellan storhandlingarna, t.ex. färskt bröd, men vi försöker minimera dessa gånger.

Ikväll var det igen dags för oss att åka och storhandla. Ella var så i koftan hon fått av fammo, att jag var tvungen att knäppa några bilder innan vi åkte.




Hur brukar ni göra med handlandet? Små inköp flera gånger i veckan eller storhandla några få gånger?

Sov gott,

2 kommentarer:

  1. Minä tahtoisin tehdä sen ruokalistan, mutta en vain tule tehneeksi. En juurikaan tykkää ruoanlaitosta ja entistä vaikeampaa on, kun ei ole mitään mielessä, että mitä tekisi. Kaupassa käyn vähän tarpeen mukaan, välillä hyvinkin harvoin ja välillä sitten useammin. Kunnollinen suunnittelu kyllä kannattais, se todellakin säästää rahaa.

    Ella on taas niin söpö!! <3

    terkkuja, t. Heli

    SvaraRadera
  2. Kiitos Heli! Ei se suunnittelu aina niin kovin kivaa ole, mutta täytyy todeta että se auttaa. Suurin vaikeus on juuri se, että pitäisi keksiä mitä tekisi ennen listan tekemistä...

    SvaraRadera