lördag 4 februari 2012

11 månader


Idag blev vår älskade lilla Ella 11 månader gammal. Jag kan inte fatta det, bara en månad tills hon blir ett år! Vår lilla flicka, som just kom till världen!

Under månaden som gått har det skett mycket i Ellas utveckling. Hon ålar sig fram i en väldig fart. Hon ställer sig gärna och ofta i krypställning, men då hon ska framåt lägger hon ner armbågarna och ålar istället. Hon har också lärt sig att ställa sig upp med stöd. Hon vågar inte ställa sig ända upp så ofta, men sitter på knäna desto oftare. Hon tycker om att gå då någon håller i henne och går också riktigt duktigt med lära-gå-vagnen. Hon tycker om att peka ut saker, det senaste är att visa var någons näsa är. De roligaste leksakerna är sakerna som inte är leksaker. Bl.a. har hon en passion för sladdar. Hon tycker om när man läser böcker för henne, men ligger också för sig själv och tittar i böcker. Det roligaste hon vet är att få sitta på pappas axlar och gå runt och känna på saker. 

När det gäller maten är det lite krångel. Det är inte många skedar som går i munnen om hon inte har nåt annat att sysselsätta sig med samtidigt. Dessutom tröttnar hon fort på en sak, så mamma och pappa får vara kreativa och hitta på nya saker att "distrahera" henne med efter ett tag. Bäst går det då hon får äta själv med händerna (tills hon kommer på att man kan mata Alma). Hon tycker särskilt mycket om mat med kyckling och även smörgåsbitar är gott. Sen en vecka tillbaka ammar jag henne bara på morgnarna, annars får hon ersättning.

Hon sover fortfarande gott i sin egen säng, i sitt eget rum. De flesta kvällarna somnar hon rätt snabbt efter läggning. Hon somnar kring kl. 21 och vaknar 7-8-tiden. Några gånger per natt vaknar hon till, men somnar om då hon får tutten. Hon sover nu oftast två tupplurar om dagen, en före lunch och en på eftermiddagen. Hon använder fortsättningsvis storlek 68 i kläder, förutom pyjamasarna som är storlek 74.

Vår älskade lilla tjej håller på att utveckla en alldeles egen, härlig personlighet och det är verkligen härligt att få följa hennes utveckling.
 
De fina Me&I-byxorna invigdes dagen till ära. De är storlek 62/68, men är ännu också lite stora.

5 kommentarer:

  1. Oj grattis Ella hade inte tänkt på att du blir 11 månader idag. Många pussar och kramar från Mommo. Rune och Quia hälsar också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ella tackar och vi alla hälsar till er också! :)

      Radera
  2. Vad har du gjort med bakgrunden på dessa foton ??Ser bra ut .Hälsningar mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! De är nog bara fotade mot vit vägg (med 50 mm:s fasta objektivet och bländaröppning 1,8). :)

      Radera
  3. Finaste lilla Ella, man smälter så söt hon är :)
    Ja tiden går fort.. Jag kan fortfarande inte fatta att Alicia är 1 år nu ^^
    Kram på er!

    SvaraRadera