torsdag 12 juli 2012

Köpenhamnsresan, del 2

Oj oj, tiden går och jag hinner inte blogga. Men nu ska ni i alla fall få se bilder från vår första hela dag i Köpenhamn. Första kvällen fick ni ju redan se här. Det blir lite uppspjälkt, så orkar ni (kanske) läsa allt.
 
Första dagen var, trots att vi hållit tummarna, rätt regnig. Vi bestämde oss för att gå in till centrum, Ströget närmare bestämt. Vi strövade bara runt, egentligen var det inte många butiker vi var in i. Vår vana trogen blev vi alldeles för plötsligt hungriga och tänkte inte hitta nånstans att äta. Det slutade med att vi hamnade på en restaurang i anslutning till ett stort varuhus, där priserna var höga och portionerna små. Nå, vi blev i alla fall tillräckligt fyllda i magen. Efter lunchen strövade vi vidare ner mot Nyhavn. Regnet hade äntligen börjat dra sig tillbaka, så vi tog oss en glass/öl (gissa vem som åt/drack vad?) vid en uteservering.
 
Eftersom vädret ljusnade upp, bestämde vi oss för att kvällen var perfekt för att gå på Tivoli. För en gångs skull gjorde vi ett bra val. Solen till och med tittade fram emellanåt. Tivoli var verkligen ett ställe värt att besöka, även trots att vi inte åkte i några maskiner (förutom gungorna som sambon tog en åktur i). Ella var för liten för karusellerna, men det fanns ett litet lekland där vi spenderade en del tid. Tivoli är ett mycket vackert ställe, det harmar mig att jag inte tog fler bilder. Kvällen avslutades med god mat, t o m Ella tyckte de stekta nudlarna var goda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar