lördag 24 oktober 2009

Härliga lördag

Oj vad härligt det är med helg! Veckorna går verkligen fort just nu. Jag tycker det just var lördag och nu är det lördag igen. Fast då man tänker tillbaka på veckan, har man hunnit med så mycket, bl.a. två dagar arbetsresa i Helsingfors.

Som det framkom i det förra inlägget, var vi förra lördagen med Alma till den nya hundparken som stan gjort i ordning vid Metviken. Efter lördagen har Alma varit dit fyra gånger till, en gång med husse, en gång med både husse och mig och resten av gångerna med mig. De första gångerna var Alma så ängslig och höll sig nära oss hela tiden, men fjärde gången började hon våga lite mer och idag då jag var med henne, lekte hon ganska mycket med de andra hundarna. Som mest var det hela 8 hundar där samtidigt. Vad roligt de hade! Vi ska försöka åka dit rätt ofta nu åtminstone en tid, så att Alma vänjer sig. Eftersom parken är en bit ifrån oss, har vi alla gånger kört med bilen lite närmare och tagit vår dagliga långpromenad kring Metvikens stränder. En "biprodukt" av visiterna till hundparken verkar därför vara att Alma blir mindre och mindre rädd för att åka bil, vilket jag är jätteglad över.

Idag då vi var i hundparken, märkte jag plötsligt att Alma hade blod på sin rygg. Det var två andra hundar där då. Båda var svarta med lurvigt hår, så det var svårt att komma fram till vem av dem som blödde. Men till slut kom vi fram till att det var den 5 månder gamla Pumi (eller Puli?) valpen Sassa som tappat en tand och därför blödde. Vilken tur att det inte var värre.



P.g.a blodet på ryggen, fick Alma ta sig ett bad då vi kom hem. Det brukar gå bra att bada Alma, till skillnad från kloklippningen som vi har lite problem med. En annan orsak till badet är att vi ska på utställning imorgon till Seinäjoki. Vi har inga höga förväntningar på utställningen imorgon, för Alma är nog lite i det kraftigare laget just nu. Hon tycks nog ha lätt att lägga på sig lite extra fett, så man får vara försiktig med att inte ge för mycket mat. Nå, vi får jobba på att få henne lite smalare till Vinnare-utställningarna i mitten av december.



Då Alma blivit badad, älskar hon att bli torkad med en handduk. Då hon torkat lite, brukar hon också gilla att bli lite fönad. Fast allra helst rullar hon sig i soffan eller på nåt annat mjukt, vilket inte husse och matte alltid är lika förtjusta i... Hur det går till ser ni i alla fall på bilderna i kollaget nedan. Klicka på bilden så ser ni den i större format.




Håll tummarna för oss imorgon. Det är bara Alma och en annan gårdshund som är anmälda. Är det månne Lenni, som oftast brukar vara på samma utställningar som vi? Det återstår att se... Vi återkommer med resultatet sen.

Ha en skön söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar