torsdag 13 maj 2010

Välkommen sommar!

    
Idag har vi haft första dagen med riktig sommarvärme. Som mest visade mätaren hela 24 grader. Vilken tur att vi satte ut båten igår! Morgonen började med sol och vi planerade att åka ut till sommarvillan efter att vi ätit lunch. Då lunchen kom på bordet ösregnade det och vi höll på att ge upp vår plan. Men det klarnade och vi åkte ut en sväng omkring 16-tiden.

Ute på Långskär var det förstås lite svalare än inne i stan. Det fanns till och med några små snöfläckar kvar och marken var jätteblöt. Stugorna stod kvar (det är ju inte helt självklart då ena stugan är ju över 80 år och den andra några årtionden yngre). Snömängden hade ändå orsakat några mindre olyckor. Bl.a. hade skorstenen på "vår" villa böjts och trillat ner och ett stuprör på den andra stugan hade också trillat ner.
   
   
  
Vi stannade inte så länge, men lite räfsande och annat hann vi ändå med. Skorstenen hölls inte uppe längre, så ett nytt rör måste införskaffas. Alma hoppade ju förstås i sjön så snart vi var framme. Sen hade hon fullt upp med att inventera tomten och hittade också en del bollar och annat roligt. Hon njuter nog för fulla muggar då hon får springa fritt ute på skären.
   

   
Före vi åkte till villan hann jag med lite ogräsrensning och annat på egen gård. Jag gjorde en mental notering att plantera mera krokus-/andra lökar i höst. Det finns absolut mera rum för sådant i vårt kala blomland. Senare på sommaren finns där ju nog en hel del blommor.
   
   
Vad härligt det är med en ledig dag mitt i veckan. Jag skulle inte ha något emot om det var flera såna här veckor i året. Det är ju nästan som två fredagar på en vecka. Och fredagarna är ju den allra bästa dagen!  Många är lediga imorgon, men jag skall iväg till jobbet. På kvällen blir det dock restaurang med ett gäng arbetskompisar, det ska bli kul!

Ha en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar