tisdag 12 juli 2011

Lika som bär?

Tycker ni inte att kusinerna Ella och Ida liknar varandra? Åtminstone har de precis likadana näsor!


Nu är fyramånaders kontrollen vid rådgivningen avklarad (skriver man förresten fyramånaders kontroll som ett eller flera ord?). Jag upptäckte nu senare att den vikarierande hälsovårdaren senast skrivit att vi skulle på tvåmånaders kontroll idag och att den förra kontrollen var enmånads kontroll. Undrar om hon på riktigt tänkte att Ella var en månad gammal då vi var där (då hon var tre månader)?? Jag skulle länka till inlägget om tremånaders kontrollen, men insåg att jag aldrig skrivit något, så tar det kort här istället. Vid tremånaders besöket (som gjordes då hon var ca 3 mån och en vecka) var hon 5030 gram och 58,2 cm. Hälsovårdaren (som var en vikarie och verkade vara rätt ny i sitt arbete av hennes luntlappar att döma) tyckte att hon inte gått upp tillräckligt sedan senaste besöket och hann skrämma upp mig med det, men efter att ha kontrollerat med läkaren fick vi veta att allt var normalt.

Dagens besök innefattade också läkarkontroll. Ella är nu 5580 gram och 60 cm. Enligt tillväxtkurvan hade hon vuxit aningen för lite på längden, men ännu inom de "tillåtna" ramarna. Hälsovårdaren (vår ordinarie) förberedde oss på att läkaren troligen kommer att vilja ha in oss på en extra tillväxtkontroll om några veckor (hon hade tydligen skickat flera barn tidigare idag på extra kontroll ) och hon hade rätt. Så nu ska Ella och vägas och mätas en extra gång i början av augusti. Suck! Nå, nog är det ju bra att det kollas upp. Hälsovårdaren idag var annars förundrad över att hennes vikarie hade tyckt att Ella gått upp för lite sist. Enligt henne var viktuppgången riktigt normal då (och var ju också det idag),.

Ikväll hann vi ut en sväng till Långskär. Då vi packade i båten började det småregna, men vi beslöt att åka ut i alla fall. Ute på fjärden såg vi att det regnade rejält över Gerby och åskade mycket nära, men regnovädret kom aldrig ända ut till Långskär. Vi såg faktiskt en tromb en bit framför oss på fjärden då vi åkte ut, men den hann försvinna innan jag hann få fram kameran. Man får väl vara glad att vi inte hamnade in i den...

Kram,

3 kommentarer:

  1. Va stor hon har blivit! Söt tjej!
    Hoppas ni har haft en bra sommar så här långt! h.Pia & co.

    SvaraRadera
  2. Tack Pia! Jo, hon har nog vuxit. :)Sommaren har varit bra hittills. Hoppas den varit det för er också. Kanske vi skulle försöka få till en playdate med doggarna nån dag/kväll?!

    SvaraRadera
  3. Sommaren har mest varit takrenovering såhär långt, men nu är taket så gott som färdigt, så nu kan man "slappna av"..;) Fast slappar gör vi ju inte! De sku vara jättekiva me en playdate för doggarna! När har ni passligt? Nästa vecka nån kväll?

    h.Pia

    SvaraRadera