söndag 30 oktober 2011

Vintertid

Så har vi nu gått över till vintertid. Vilket idiotiskt påfund det här med sommar- och vintertid är! Som om det inte var tillräckligt mörkt om kvällarna redan som det var, idag var det kolmörkt redan klockan fem. Usch! Att man dessutom har en bebis som förstås inte kan föstå att vi dragit klockan en timme bakåt gör det ju bara ännu mindre roligt. Idag vaknade vi halv sju (vintertid). Vi får se när vi vaknar imorgon.

Att vakna tidigt var extra jobbigt idag (trots att vi fick en timme "extra" inatt). Orsaken till detta är att jag nu tre nätter i rad har sovit jättedåligt. Egentligen inte på grund av Ella, utan dels pga egna sömnproblem och dels pga att Alma varit dålig i magen. Hon brukar mycket sällan begära ut överhuvudtaget (utan brukar oftast bara nöja sig med att sitta och se olycklig ut om hon är nödig och vi inte förstår att gå ut med henne), men nu hade hon sån nöd att hon faktiskt begärde att få gå ut mitt i natten (två gånger två av nätterna och en gång en natt). Stackarn! Om dagarna har hon inte haft några större magproblem, men idag har vi haft henne att fasta lite så magen ska lugna sig. Så vi hoppas att inkommande natt blir bättre för hennes del.

Helgen har igen gått i en himla fart. Natten till igår kom mamma till stan och jag och Ella spenderade dagen med henne på bygg- och inredningsmässa igår. Tyvärr hade jag som vanligt glömt kameran. Åh, nu skulle man ha en telefon med bättre kamera (drömmer om en ny telefon...). Nå, vi ska väl hinna fånga mommo och Ella på bild ännu, hon stannar nämligen i stan hela veckan.

Idag har vi haft besök av Ellas fammo och faffa. Fammo hade stickat en jättefin kofta åt Ella och en Pippi-tröja åt Alma. Almas tröja får ni se en annan gång, för den åkte ännu iväg med dem för lite små korrigeringar, men Ellas tröja ser ni här:



Det är så roligt att se hur Ella tycker om sina mor- och farföräldrar och att hon får träffa dem så ofta som hon gör, trots att de inte (förutom moffa) bor i samma stad som oss.

Ikväll har Ella tränat lite på att komma upp i krypställning. Ännu gör hon inte så mycket mer än lite lyfter på rumpan, men vi får se hur det ser ut i slutet av veckan så beslutsam såg hon ut. Jag fixade lite middag, som blev så "fin" (var nog inte mer speciell än en stek i ugnen men... ) att vi tyckte att vatten eller mjölk var lite för tråkigt, så vi beslöt att öppna en av våra vinflaskor vi köpte i Italien för ett år sedan (på dagen ett år sen faktiskt!). Vinet var jättegott (tyckte vi) och till min glädje såg jag att vinet finns att få på Alko.
 

Hoppas ni alla får en riktigt bra början på veckan!

Kram,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar